Otroški zaklad

Varčevanje z manjšimi mesečnimi zneski v srebru in zlatu. Tako vaš denar za otroka ohrani vrednost in zanesljivo raste. Popolno darilo ob rojstvu, za rojstni dan, uspeh v šoli. Ker je edino darilo, ki ostane in mu raste resnična vrednost.

Otroški zaklad

Dragi starši

Vsi dobro vemo, da pravi večji stroški, z rojstvom otroka, ne pridejo takoj, temveč šele kasneje, ko otrok prične samostojno stopati po svoji poti življenja. Ta daljša doba omogoča, da se odgovorni starši pripravijo na to že vnaprej.  

Ali veste koliko bi lahko privarčevali s samo 25 € na mesec v npr. 18 letih pri povprečni donosnosti? Ker gre za varčevanju v srebru in zlatu je ta donos zgodovinsko gledano varen in ga ne poje inflacija. Varčevanje v denarju namreč ni smiselno, ker dlje časa kot varčujemo, manj imamo privarčevano. Pri varčevanju v srebru in zlatu je drugače. Dlje časa kot ga imate, več je vredno. Zato je bilo vedno rezervirano za kralje in kraljice. 

Do zdaj. Zdaj lahko z minimalnimi mesečnimi vložki v Otroški zaklad osrečite in obogatite svoje kralje in kraljice. Ker otroci bodo potrebovali premoženje. Za prvi avto, vozniški izpit, študij, prvo stanovanje. Naj jim bo začetek lažji.

Otroški zaklad

Z Otroškim zakladom ste svobodni vi in otrok

Z varčevanjem v srebru in zlatu se ne zavežete, da morate vsak mesec vplačevati. 

Vplačate takrat, ko lahko. Če kakšen mesec ne morete, v redu. Za vašega otroka gre in vi odločite kje lahko varčujete.

Z višino investicije se zmanjšuje pribitek na borzno ceno

  • 18%: Pribitek na borzno ceno, v višini 18 %, vam za posamezno vplačilo obračunamo, dokler ne dosežete skupne vsote za več kot 3.000 € kupljenega srebra.
  • 13%: Pribitek na borzno ceno, v višini 13 %, vam za posamezno vplačilo obračunamo v primeru, da imate na računu za najmanj 3.001 € in največ za 8.000 € kupljenega srebra.
  • 9%: Pribitek, v višini 9% na borzno ceno, vam obračunamo v primeru, da imate na računu že najmanj 8.001 €.

Otroški zaklad

Edino vredno darilo za otroka.

Večine darila se otrok že jutri naveliča. Varčevanje v srebru in zlatu pa mu bo koristilo vse življenje. 

Popolna izbira ob praznovanjih otroka, kot so …

Rojstvo, rojstni dan
Krst, obhajilo, birma
Začetek vrtca ali šole, …

Otroški zaklad hranimo pod goro v Švici

Prostore, ki so se v St. Gotthard masiv preoblikovali v skladišča, danes veljajo za najbolj varna skladišča v Evropi. V svetovnem merilu naj bi bili na drugem mestu, takoj za Fort Knox-om v ZDA.

Otroški zaklad

9 najbolj pogostih vprašanj

Vsem, ki želite za svoje otroke varčevati v srebru brez DDV, vplačevati takrat, ko imate za to na razpolago določena sredstva (najmanj 25 €), pričakujete višji donos v prihodnje ter želite imeti finančna sredstva hitro na razpolago (odprodajo izvršite v vašem on-line dostopu).

Produkt Otroški zaklad je tudi alternativa večjim nakupom fizičnega srebra v Sloveniji, ker ste, pri nakupu v Sloveniji, poleg pribitka na borzno ceno, primorani plačati tudi 22 % DDV.

Kupujete del 15 kilogramske palice, kar vam omogoča nižji pribitek na borzno ceno v primerjavi z manjšimi ploščicami oziroma palicami.

Pri nakupu obstajajo 3 – je različni pribitki, ki so odvisni od višine zneska, ki ste ga že vplačali ali pa ga imate namen vplačati. Pribitek 18 % se obračuna vse dokler imate zbranih manj kot 3.000 € sredstev, pribitek v višini 13 % se obračuna vse dokler imate zbranih od 3.001 € do 8.000 €. Ko imate zbranih 8.001 € pa vam obračunamo pribitek v višini 9 %.

Da. Podjetje Elementum kupuje srebrne 15 kilogramske palice kovnice Umicore, ki ima najdaljši “good delivery” standard v Evropi (za zlato od 1930 in za srebro od leta 1935).

Palice imajo najvišjo možno čistino: 999/1000.

Da. Srebro vlagateljev je v fizični obliki shranjeno na strogo varovani lokaciji v Švici (St. Gotthard Masiv). Zagotavljamo vam 100% pokritost vašega varčevanja v srebru.

Kadarkoli lahko v vašem on-line računu zahtevate dvig delne ali celotne količine srebrnih naložbenih palic, ki jih imate v lasti. Dvig lahko opravite na lokaciji: St. Gotthard Masiv.

Pred prevzemom srebrnih palic iz skladišča, morate poravnati vse morebitne administrativne stroške, ki nastanejo ob dvigu srebrnih naložbenih palic. Lahko tudi zahtevate dobavo blaga na drugo lokacijo.
Vse stroške transporta, administrativne stroške dviga in ostale morebitne stroške krijete sami.

V vašem on-line računu vpišete svoj delež srebrne naložbene palice, ki jo želite odprodati, na štiri decimalna mesta natančno.
Tako kot za nakupe, se tudi cena za odprodajo, glede na aktualno borzno, potrdi vsak torek.

V primeru, da je torek dela prost dan ali da se potrditev odkupne cene zaradi dela prostih dni pri dobaviteljih ne more opraviti, se odprodaja opravi prvi naslednji delovni dan.
Srebro vam odkupimo 2 % pod takratno borzno ceno.

Da. Za to vam tudi ni potrebno podpisati dodatnih obrazcev. Srebro, ki ste ga kupili, lahko prodate ali pustite na vašem računu. V primeru, da ga pustite in ne vplačujete več, vam bomo vsak mesec obračunali stroške hrambe srebra.

Stroške hrambe vaših plemenitih kovin obračunamo 1 x mesečno, v višini 0,1408 % od takratne vrednosti vašega premoženja. Strošek hrambe se znižuje z večjo investicijo (podrobneje razloženo v Ceniku za hranjenje).
Stroški hranjenja vključujejo:


– varovanje vaših plemenitih kovin
– zavarovanje vaših plemenitih kovin v polni vrednosti

V vašem on-line računu. Tam imate zavedena vsa vplačila, prodaje, obračune stroškov hrambe in trenutno vrednost vašega premoženja.

Otroški zaklad

Že otroci poznajo razliko.
Kdaj jo bomo ponovno spoznali odrasli?

Izpolnite vprašalnik

ELEMENTUM 2021 | SPLOŠNI POGOJI POSLOVNJA